Sitemap
Recent Posts
Prijava na novice

  Ime in priimek

  Elektronski naslov

  Racionalizacija procesa najavljanja dimnikarskih storitev
  Dimnikarski informacijski sistemu
  program za dimnikarje, kataster, dimnikarski informacijski sistem, dimnikarski program
  159
  post-template-default,single,single-post,postid-159,single-format-standard,river-core-1.0.5,river-theme-ver-2.2,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

  Racionalizacija procesa najavljanja dimnikarskih storitev

  Primer prikazuje kako z DIS-om racionalizirate in optimirate najavljanje dimnikarskih storitev. Konkretne programske funkcije so usklajene z določili Uredbe*, ki predpisuje: postopek, način, časovne okvire in druge parametre najav. S tem povezane evidence in sledljivost posameznih dogodkov procesa, smo predstavili v našem prvem primeru.

  DIS izdelavo najav avtomatizira, v program vgrajena logika pa jih optimira po: obdobju, namenu, dimnikarjih, kurilnem energentu, geolokacijskih podatkih in podobno. Poglejmo za primer parameter Power. Z ustrezno nastavitvijo lahko najave optimirate glede na moč kotla in jih prilagodite dejanskim sposobnostim dimnikarjev. Če uporabljate DIS, se vam ne more zgoditi, da bi imel delavec v enem dnevu najavljenih 5 kotlov moči 10.000 kW in dela fizično ne bi mogel opraviti.

  Na SLIKI1 je grafični uporabniški vmesnik, preko katerega določate pogoje za avtomatsko izdelavo najav.

  Ko nastavite splošne pogoje, določite še: število strank, ki jih bo dimnikar obiskal v enem dnevu, vrsto goriva, ki jo stranke uporabljajo za online casino ogrevanje ter termin prihoda.

  DIS vam ponuja dve možnosti terminiranja najav.
  Pri prvi boste na želeni datum določili le okvini čas obiska (npr. med 7:00 in 15.00 uro).
  Druga možnost ponuja natančnejše planiranje obiskov, kar pomeni za vaše stranke višjo kvaliteto storitve (primer kaže SLIKA2).

  Izdelane najave le še natisnite na predpisane obrazce in oddajte na pošto.

  Naj zaključimo s primerom iz prakse. Konkretno dimnikarsko podjetje, ki ga tukaj seveda ne bomo imenovali, je pred uvedbo DIS-a porabilo za izdelavo 1.200 najav najmanj 16 delovnih ur ali 2 delovna dneva. Z DIS-om je isti obseg dela zaključen v 2 delovnih urah ali 8-krat hitreje in seveda kvalitetneje, saj avtomatizacija zmanjša možnost in vpliv človeških napak.

  Sami si lahko izračunate koliko denarja bi prihranili v vašem podjetju, če bi uporabljali DIS.

  SLIKA1

  SLIKA2

  2