Sitemap
Recent Posts
Prijava na novice

Ime in priimek

Elektronski naslov

Izdajanje računov
Dimnikarski informacijski sistemu
program za dimnikarje, kataster, dimnikarski informacijski sistem, dimnikarski program
177
post-template-default,single,single-post,postid-177,single-format-standard,river-core-1.0.5,river-theme-ver-2.2,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Izdajanje računov

Zelo pomembna administrativna funkcija je tudi izdajanje računov, pri kateri si zagotovo ne smemo privoščiti napak. Poseben izziv se pojavi pri izdajanju računov za večstanovanjske objekte. Kakšen delež mora plačati posamezni najemnik ali lastnik, glede na kvadraturo njegovega stanovanja oziroma ogrevalne površine, pri čemer to seveda ni edini kriterij, ki ga je potrebno upoštevati pri izračunu deleža plačila, je gotovo vprašanje, ki si ga ne zastavlja le dimnikarsko podjetje, temveč predvsem plačnik računa.

Na sliki je prikazan postopek izdelave poročila za izračun deleža, glede na ocene zbrane na terenu. Vsi ključni kriteriji za izračun so vnešeni v DIS, ki glede na stroške opravljenih storitev samodejno izračuna deleže po posameznih plačnikih. Na sliki levo je prikazano poročilo, namenjeno upravitelju objekta, kateremu je to osnova za izdajanje računov najemnikom.

Podoben postopek izdajanja računov pride v poštev tudi pri stanovanjih z več lastniki.

5