Sitemap
Recent Posts
Prijava na novice

  Ime in priimek

  Elektronski naslov

  Izdajanje računov
  Dimnikarski informacijski sistemu
  program za dimnikarje, kataster, dimnikarski informacijski sistem, dimnikarski program
  177
  post-template-default,single,single-post,postid-177,single-format-standard,river-core-1.0.5,river-theme-ver-2.2,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

  Izdajanje računov

  Zelo pomembna administrativna funkcija je tudi izdajanje računov, pri kateri si zagotovo ne smemo privoščiti napak. Poseben izziv se pojavi pri izdajanju računov za večstanovanjske objekte. Kakšen delež mora plačati posamezni najemnik ali lastnik, glede na kvadraturo njegovega stanovanja oziroma ogrevalne površine, pri čemer to seveda ni edini kriterij, ki ga je potrebno upoštevati pri izračunu deleža plačila, je gotovo vprašanje, ki si ga ne zastavlja le dimnikarsko podjetje, temveč predvsem plačnik računa.

  Na sliki je prikazan postopek izdelave poročila za izračun deleža, glede na ocene zbrane na terenu. Vsi ključni kriteriji za izračun so vnešeni v DIS, ki glede na stroške opravljenih storitev samodejno izračuna deleže po posameznih plačnikih. Na sliki levo je prikazano poročilo, namenjeno upravitelju objekta, kateremu je to osnova za izdajanje računov najemnikom.

  Podoben postopek izdajanja računov pride v poštev tudi pri stanovanjih z več lastniki.

  5